Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

TAOTAUAJER - Iran semalam menghantar sebuah kapsul yang mengandungi monyet hidup ke angkasa lepas, lapor saluran televisyen berbahasa Arab, Al-Alam semalam.


Sebelum ini, beberapa percubaan republik Islam tersebut untuk menghantar monyet ke angkasa lepas menemui kegagalan.

- - - -
TAOTAUAJER - Seorang bapa kejam di Kampung Siyana, daerah Bikaner sanggup bertindak kejam menggigit hidung dan bibir atas bayi perempuannya yang berumur lima bulan hingga putus hanya kerana mangsa menangis.

Menurut polis, Bhadar Singh, 36, pulang ke rumah dalam keadaan mabuk dan turut memukul isterinya, Santosh selepas wanita itu enggan menurut arahannya pada Khamis lalu.
- -
TAOTAUAJER - Subhanaallah, Petanda Jelas Akhir Zaman? Apabila Ribut Salji Melanda Padang Pasir Arab Saudi. Sesuatu yang aneh terjadi pada Rabu lalu (9/1/2013) di Arab Saudi. Worldbulletin menyiarkan berita bahawa Tabuk-salah satu lokasi perang yang terjadi pada zaman Rasulullah-dilanda salji yang sangat lebat, setelah beberapa jam lamanya dihantam ribut yang sangat dahsyat.


Sepertimana sebelum ini tao juga pernah tunjukkan pada korang dimana pada tahun 2010 pernah berlaku turunya salji di Gurun Sahara.
- - - - -
TAOTAUAJER - Kereta JPJ ditebalikan dan dibakar kerana penyebab 11 kenderaan Kemalangan | Sebuah kenderaan penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) diterbalikkan dan dibakar oleh orang ramai yang marah selepas kemalangan teruk yang membabitkan 10 kenderaan di Ayer Tawar, Perak petang ini.


Difahamkan 15 orang cedera dalam kemalangan tersebut, dengan tiga daripadanya dirawat di hospital, kerana cedera parah.

Lagi gambar dan video di bawah ini...

- - -
TAOTAUAJER - Pada tahun lepas kita telah dengar desas-desus pengeluaran Samsung Terbaru iaitu S4 dijangkakan keluar pada bula Febuari atau March 2013. Kini Versi terbaru telefon mudah alih Samsung Galaxy sangat popular "S" telah ditemui.


Satu imej diperolehi oleh Sammobile menunjukkan gadget terbaru bersaiz 5 inci, dan reka bentuk baru dimana tidak mempunya sebarang button pada gadget tersebut.
- - -
TAOTAUAJER -  Potret Gergasi yang dapat dilihat dari udara menggunakan Salji dan Tanah | Idea kreatif Jorge Rodriguez-Gerad dari Amsterdam bercadang untuk menyebarkan seni skala yang tidak dapat dibayangkan.


Potret berskala besar tersebut di warnakan bahagian epik dengan salji dan tanah dengan menggunakan excavator. Jom lihat gambar-gambar pembuatannya di bawah ini...


TAOTUAJAER : Dahsyat juge... dari bawah lihat seperti taburan tanah dah macam kubur jer, dari pandangan udara baru nampak ia adalah satu potret yang besar. Mungkin suatu hari nanti lelaki ini kan mengunakan gurun ataupun afrika sebagai kanvas untuk berseni agaknyer. - Koleksi Dunia Seni 

- - - -
TAOTAUAJER - Menakjubkan Ada Hutan Di Bawah Padang Pasir | Dashyat sungguh ciptaan Allah S.W.T. Di Maghribi terdapat sebuah hutan di bawah tanah tengah padang pasir. Masihkah korang ingat dimana tao ade pernah bagi tau dimana tasik kuno ditemui di bawah Gurun Sahara?


Bayangkan di bawah tanah terdapat hutan yang penuh dalam kegelapan, adakah terdapat penduduk tanpa cahaya berbeza di luar, Mungkin ada penduduk sebab pohon-pohon di hutan bawah tanah ini subur seperti biasa di luar. Lagi gambar-gambar Hutan di bawah tanah bawah ini

- - - - - - -
TAOTAUAJER - Baju emas 2013 buatan India | Sepasukan tukang emas mahir menghabiskan masa 15 hari menyiapkan sepasang baju khas untuk seorang ahli perniagaan India bagi membolehkan dia melaram menyambut kedatangan 2013.


Menurut laporan media semalam, sepanjang tempoh 15 hari itu, tukang emas terbabit bekerja 18 jam sehari sebelum dapat menyiapkan baju berkenaan.
- - - -
TAOTAUAJER - OMG! biar betul iPhone 5 mudah membengkok apabila di simpan di dalam poket? Kalau sebelum ini pembeli mengeluarkan rasa kecewa di atas iPhone 5 disebabkan banyak calar tapi kali ini pulak jika anda menyimpan telefon anda dalam poket belakang seluar anda, ia boleh bengkok. Berikut adalah beberapa gambar.- - -
TAOTAUAJER - Pahlawan Negara Kanang Anak Langkau meninggal dunia | Pahlawan negara Datuk Temenggong Kanang Langkau, meninggal dunia awal hari 3 Januari 2013 di Hospital Umum Sarawak.


R.I.P TEMENGGONG DATUK KANANG ANAK LANGKAU (1945-2013)

Yang telah meninggalkan kita pada usia 68 tahun buat selamanya pada pagi, 3 Januari 2013 disebabkan sakit jantung. Beliau meninggal dunia pada jam 1.45 pagi, tidak lama selepas digegaskan ke hospital selepas pengsan di rumah akibat sesak nafas, kata balunya Datin Brawang Chunggat.
- - -