Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

TAOTAUAJER - Asalamulalaikum di ucapkan kepada pembaca semua, disini tao nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadan. Bulan puasa dah tiba, disini tao nak kongsikan kepada anda Amalan-amalan yang baik sebelum berbuka puasa.

“Allahumma baariklana fi Rajbin wa Sya’bin. Wa ballighna Ramadhaan - Ya Allah Berkatilah kami di bulan Rejab dan Sya’ban, dan sampaikanlah kami ke bulan Ramadhan." (Riwayat Al-Bazzar, At-Thabrani, Al-Baihaqi)

Puasa jangan tak puasa...hehee

- - - -

TAOTAUAJER - Sosej adalah merupakan makanan yang digemari ramai, selain dari rasanya yang lazat, sosej jugak tergolong diantara makanan yang simple dan mudah dihidangkan. Tapi korang tau tak dimana sosej yang korang suka makan tu sebenarnyer adalah sangat berbahaya bagi kesihatan...kenape yer?



- - - -
TAOTAUAJER - Wow! Satu gegelang gas berlingkar, yang menjangkau lebih daripada 600 tahun cahaya merentasi bahagian tengah galaksi Bima Sakti telah ditemui oleh ahli-ahli astronomi dengan menggunakan teleskop inframerah angkasa berkuasa tinggi.

Photobucket

Ahli astronomi menggunakan Balaicerap Inframerah Angkasa Herschel dan menemui gegelang bergas di pusat galaksi Bima Sakti yang membentuk seperti simbol infiniti.

- - - - - -
TAOTAUAJER - Wanita terima gantirugi selepas jumpa kondom dalam sos tomato, euwww tah macam mane la pulak boleh tersesat kondom kat dalam tin toh. Tak kan ade pekerja yang beromen dekat area-area perusahaan dan terbuang ke dalam ramuan terseubut. Huh pengotor!

RIO DE JANEIRO: Seorang wanita akan menerima gantirugi sebanyak AS$5,000 (RM14,755) selepas menemui kondom dalam hidangan bebola daging yang dimakan bersama sos tomato, hari ini.


Akhbar portal Globo melaporkan pentadbir wilayah selatan, Rio Grande do Sul mendenda pembuat sos tomato berkenaan atas “kerosakan moral.”

Wanita berkenaan menggunakan sos itu untuk digaul bersama bebola daging dan hanya selepas menghabiskan hidangan, dia menyedari kondom terbabit dibaluti dengan baki sos tomato.

Hakim wilayah Rio Grande do Sul menyatakan perusahaan bersalah karena melakukan perusakan moral.

Hakim Joao Gilberto Marroni Vitola mengatakan, penemuan tersebut telah membuat rasa jijik pada keluarga yang hendak makanan. Sementara pihak perusahaan sos membela diri bahwa produk dan pengemasan produk nyer dilakukan secara automatik.

TAOTAUAJER : Bahaya betul produk-produk sekarang, macamana lah boleh ada kondom dalam kandungan sos tomato tersebut sungguh menggelikan - Koleksi Euwwww


- - - -
TAOTAUAJER - Pastinya heboh pasal perlawanan malam ini dimana agak hampa jugak la apabila Malaysia kalah di tangan Singapura. Rata-ratanya fan mengucapkan tahniah walaupon kalah, perlawanan tamat dengan kesudahan 1 sama dan Agregate 6-4.


Safee sali berjaya menjaringkan satu gol, ~Keceewa

KUALA LUMPUR: Malaysia tersingkir daripada saingan kelayakan Piala Dunia 2014 selepas sekadar seri 1-1 dengan Singapura di Stadium Nasional, Bukit Jalil, sebentar tadi.

- - - -
TAOTAUAJER - Seorang pekerja Bangkok menggunakan bahan - bahan kitar semula alat-alat gantian dari kereta dan basikal lama untuk mereka bentuk sebuah motosikal dengan bentuk haiwan ganas.

Photobucket

Motosikal
yang luar biasa ini kelihatan seperti ia terus daripada filem satu set - tetapi luar biasa seorang pekerja telah membuat sculpture tersebut dari alat-alat gantian.

- - - - - - -
TAOTAUAJER - New Delhi, Seorang lelaki India berusia 26 tahun menyaman perusahaan HUL (Hindustan Unilever Limited), yang memasarkan produk wangian lelaki AXE, dengan tuduhan telah menipu dan menyebabkan 'penderitaan mental'.


Lelaki tersebut menyebut kegagalannya untuk memikat gadis, meskipun dia telah menggunakan produk AXE selama lebih dari tujuh tahun sampai sekarang. Iklan AXE menunjukkan bahawa produk-produk itu membantu kaum lelaki untuk menarik perhatian wanita.

- - - -
TAOTAUAJER - Wow...malam ramadan 2011 bakal di hiasi indah dengan hujan meteor bagi Sambut Bulan Puasa 1432H. Pasti sangat indah pada malam tu kalau dapat saksikan fenomena ini, tao pon tak pernah lagi saksikanyer dengan mata kepala sendiri lagi.


Tau tak, Malam Ramadhan 2011 bakal dihiasi indah dengan Hujan Meteor bagi Sambut Bulan Puasa 1432H yang tiba.

- - - - - - -
TAOTAUAJER - Ladang jagung selain menghasilkan wang yang banyak ternyata dapat juga dijidikan tempat untuk mengekspresikan gairah seni seperti yang dilakukan oleh Lattin dan kengkawan petaninya, dimana dia membuat ladang jagungnya menyerupai gambar artis hollywood seperti oprah winfrey dan lain-lain.

Photobucket

gambar artis hollywood seperti oprah winfrey

- - - - -
TAOTAUAJER - semalam tao ade postkan pasal Duit Syiling baru akan dikeluarkan Bank Negara pada tahun depan kan, tapi tak secara detail. Nie tao nak tunjukkan Duit Syiling Malaysia siri ketiga dengan lebih detail.

Photobucket

Bahagian Hadapan Duit Syiling
Memaparkan 14 titik yang melambangkan 13 negeri serta Wilayah Persekutuan dan lima garis mendatar yang melambangkan lima prinsip Rukun Negara.

- - - -


TAOTAUAJER - Bakal berevolusi duit syling malaysia pada tahun hadapan nampaknyer, sudah lama kita menggunakan duit syiling yang kita guna pakai sekarang nieh.

Bank Negara Malaysia (BNM) akan mengeluarkan siri ketiga duit syiling baharu bermula tahun depan.

- - - -


TAOTAUAJER - Anda selalu bergembira gelak ketawa usik mengusik? huhuhuu.. di sini tao nak kongsikan dengan korang, korang tau tak yang terdapat kebaikan dengan ketawa.


Kalau korang nak tau menurut pada kajian menunjukkan individu yang ketawa 100 kali dalam tempoh 24 jam mendapat manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam 10minit.

- - - - - -
TAOTAUAJER - perghh...dapat kah anda bayangkan satu pelangaran kereta api yang sememang nyer laji lagi-lagi kereta api ini adalah kereta api peluru China, apa dapat dikatakan adalah bayangkan seperti dalam Filem SUPER 8 dahsyat kan...

SEBUAH gerabak kereta api condong di tepi landasan selepas terlibat dalam perlanggaran di Wenzhou, China.

- - - - - -
Kebelakangan nieh semakin banyak bencana yang berlaku antaranya hari nieh 25 Julai 2011, 3 tempat sekali dikejutkan dengan Gempa yang dilaporkan.

3 tempat yang dilanda gempa bumi serentak adalah Jepun, China dan New Ireland, Papua New Guinea kesemuanya berukuran lebih dari 5.0 Skala Richer.


- - - - - -
TAOTAUAJER - ini lagi satu fenomena yang ganjil dan jarang-jarang berlaku dimana Air terjun bergerak ke atas sebelum ini tao pernah bagi tau pasal Fenomena Pelik "Air Terjun Berapi ".


PERCIKAN air terjun yang bergerak ke udara akibat tiupan angin kencang di Sydney pada minggu lalu.

Saksikan video di akhir post ini.

SYDNEY  Satu kejadian ganjil berlaku di Sydney apabila air terjun didapati bergerak ke udara akibat tiupan angin yang kuat pada minggu lalu.

Kejadian yang ganjil itu berjaya dirakamkan menerusi kamera dan ia kemudian disiarkan di You Tube.

Air terjun itu tidak turun dari kawasan tinggi seperti kebiasaan.

Apa yang terjadi ialah air terjun itu dipaksa angin bergerak ke udara.

Kejadian itu berlaku akibat tiupan angin kencang yang melanda kawasan air terjun tersebut sehingga mencecah 120 kilometer sejam.

Seorang penyelidik mengenai perubahan cuaca dunia sebuah pertubuhan bukan kerajaan Oxfam, John Magrath berkata, Bumi menyampaikan satu mesej kepada kita.

"Mesej itu ialah cuaca keterlaluan akan menjadi satu kebiasaan," katanya. - Agensi

Saksikan video Fenomena Air terjun Bergerak ke atas ini

- - - - - - - - -
OMG!....budak nieh lahir dengan jumlah jari yang terdapat pada tubuhnya (termasuk jari kaki dan tangan) dengan jumlah sebanyak 34 Jari. Adalah dianugerahkan Guinness World Record budak nieh sebagai manusia yang mempunyai jari paling banyak didunia.

Lihat lah berapa banyak nyer jari dak nieh

Nama budak ini adalah Akshat Saxena dia memiliki 7 jari disetiap tangan dan 10 jari dikakinya, anak ini dilahirkan oleh Amrita Saxena di India pada tahun 2010.

- - - - - - - - -
Owh.Memang.Gila-OMG! Dongguan, Cina - Pasangan muda di China tega menjual ketiga-tiga anak mereka supaya mendapat wang untuk bermain game online di kedai cafe internet, menurut laporan sebuah surat kabar di Cina selatan.

Menurut Berita Kota Sanxiang , pasangan ini memulai kisah cinta mereka pada tahun 2007 saat mereka bertemu di belakang salah satu kafe internet yang ada di China.

- - - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Kali nieh tao jumpa lagi cerita angker, khas buat penggemar series drama korea dan ingin berkenalan dengan hantu Korea. Dikatakan terpadat penampakan hantu wanita muncul sekilas dalam drama yang agak popular iaitu "The Greatest Love".


Sekali pandang mesti korang tak perasan dan tak nampak tapi sekali di Zoom baru ternampak terdapat satu susuk yang berdiri di sebalik tiang dibelakang pelakun utama drama tersebut 'Dok Go Jin'.

Lihatkan dengan lebih jelas di bawah nieh!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Haaa..baru korang nampak kan...haha

Photobucket

Ce korang tenung lama-lama...hahaa

TAOTAUAJER : Susuk tersebut nampaknya adalah seorang wanita berambut panjang. Dikatakan bahwa wanita berambut panjang itu adalah hantu kerana kepalanya melongok dari ketinggian yang tidak dapat dijangkau oleh manusia. Berbagai yang diperkatakan, ada yang mengatakan bahwa itu adalah kru yang berdiri di atas sesuatu, Namun pihak produksi drama sendiri menolak bahwa sosok tersebut adalah hantu. - Koleksi ANGKER!


- - - - - - -


Pelik dan aneh jer binatang nieh sampai disangkakan Alien, bentuk pon dah pelik. Tapi korang tau tak rupa-rupa nyer ini lah bentuk atau rupenyer kalau binatang kurang vitamin


China – Ditemukan di China, ternyata makhluk aneh ini adalah monyet kurang vitamin. Monyet ini disangka alien.

- - - - -
Taukah! anda bahawa Fungsi utama darah adalah mengangkut oksigen diperlukan untuk hidup diseluruh tubuh. Darah juga membekalkan tisu dengan zat, menyingkir bahan kumuhan, dan mengandungi pelbagai bahan sistem imunisasi bertujuan mempertahankan badan dari jangkitan kuman.

Sebuah perusahaan berani menciptakan produk minuman bertema “Ramuan Darah Manusia Berenergi”.



Tak sangka ade jugak segelintir manusia memanfaatkan darah sebagai minuman bertenaga. Korang yang dengar pon mesti korang rasa menjijikkan kan!

- - - - - - - -

Pergh...tak dapat nak bayangkan camner la agaknyer ikan tu boleh melompat dan mengigit. Agak parah jugak la gigitannyer. Dah la gigi ikan barracuda tu panjang-panjang.

lihat la .. siap berbalut lagi tangan tu, tengok lagi gambar dibawah nieh

- - - - - - -
Kebiasaannyer di tandas akan ada ruangan kencing berdiri buat lelaki yang melekat kat dinding, tapi kali nieh tercipta pulak lebih kurang camtoh tapi nieh untuk kegunaan wanita pulak. Design nyer pon agak pelik dan memudahkan wanita untuk instant kencing.

Lihat la gambar tuh bergumbira sambil kencing ahaa~ lihatkan design selebihnya di bawah ini

- - - - - - - -
TAOTAUAJER - Skunk nih tengah musim kegilaan memakan durian, bersepah pondok-pondok di tepijalan didirikan menjual durian. Sememang nyer berpesta makan durian. Tapi korang tau tak pasal durian termahal didunia?


Tau tak korang terdapat durian yang termahal di dunia dan ianyer berada di Malaysia, dan paling menghangatkan ialah durian ini adalah melalui proses yang agak menjijikkan.

- - - - - - - - - -
SUFFOLK | Freddie Ratliff walaupon baru berumur 13 tahun, namun dia memiliki tinggi yang aneh dimana lebih tinggi daripada rakan-rakan yang seumur dengan nyer.

Dalam usianya yang masih muda, tinggi Freddie sudah mencecah 1.8 meter (tinggi tuh). Kebiasaan nyer, anak-anak seusia Freddie memiliki purata tinggi badan area 1.4 meter hingga 1.5 meter.

Tinggi badannya yang menjulang, mendukung cita-citanya untuk menjadi atlet basket. Remaja lelaki ini kini telah menjadi salah satu anggota pasukan basket Inggris kategori di bawah umur 15 (England U-15).

Dia berjaya terpilih menjadi anggota yang mewakili Inggris dalam pertandingan basket walau baru mulai bergabung di pasukan tersebut selama 18 bulan.

Waktu seharianyer, remaja yang tinggal di Harkstead, Suffolk, Inggris, ini mengisi masa dengan berlatih basket.

Masa hadapan dia sangat berharap dapat bergabung dalam skuad dewasa Kebangsaan.

- - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Pelik sungguk ikan pari nieh...barang elektronik pon disapu gak. Nak kata kan pasal pencemaran kamera tuh bahan buangan jugak ker??


Bonjolan besar terdapat pada badan ikan pari dan apabila dibelah...macam-macam barang pelik dijumpai.


TAOTAUAJER : Dahsyat... Kamera, Majalah, komik, botol dan macam-macam lagi, pelik jer barang-barang yang ikan nieh makan, mane dye dapat tak tahu lar..


- - - - - - - -
Mesti masa dulu anda pernah mendengar pasal kisah raksaksa yang terlihat di tasik Loch Ness dan disebut raksaksa Loch Ness.

Walau pon kewujudan Monster Loch Ness sering dianggap sebagai berita bohong (hoax), tetapi pada kenyataannyer sampai kini masih banyak orang yang percaya makhluk misterius tersebut sememangnyer wujud dan pernah ada. Sebelum ini juga ada satu berita dimana Raksaksa Laut Zaman Purba tertangkap pada tahun 1977.

- - - - - - - - -
PERLAWANAN PERRSAHABATAN ANTARA MALAYSIA DAN CHELSEA

21 JULY 2011


Saksikan Perlawanan Malaysia vs Chelsea siaran langsung dibawah ini


- - -

Perghh..haiwan pon cuba bertindak untuk menghalang perompak yang cuba merompak kedai.


CALIFORNIA - Dua perampok terpaksa meninggalkan sebuah kedai di California setelah diserang oleh seekor Chihuahua milik sang pemilik kedai.

- - - - - - - -
TAOTAUAJER - Mesti anda kemalasan untuk berjalan kaki, tapi berjalan-jalan mesti anda suka lagi-lagi bershopingkan. Korang tau tak dengan berjalan jer boleh menyembuhkan 8 jenis penyakit.



Mungkin bunyinyer pelik berjalan kaki jer pon boleh sembuhkan penyakit? bukan 1 tapi 8 jenis penyakit. Okay korang bacakan jenis-jenis penyakit dan penjelasan disebaliknyer.

- - - - - - - - -
Entahlah ini dalam rancangan ape, program TV atau bukan tapi jelas dalam acara ini menampilkan sesi perlumbaan membuka bra. Pelik-pelik jer rancangan nieh, tak bermanfaat langsung.


Kegembiraan dengan kemenangan nyer sampai tak sedar yang buah dada nya sedang ditayangkan kepad orang ramai...

Dalam video ini terlihat ada 3 peserta perempuan yang sedang berlumba membuka bra mereka, Siapa yang cepat dialah pemenangnya. Dan pemenangnya adalah awek yang paling kanan.






- - - - - - - - - - -
Wow ini lagi satu sepakan yang pelik jugak tao terjumpa, sebelum nieh ade jugak sepakan penalti yang pelik "ambil sepakan penalti gaya Kung Fu".h Tapi kali nieh lain pulak. Cara sepakan yang lagi pelik tapi yang lagi peliknyer adalah gol pulak tu.

Photobucket

saksikan video sepakan yang pelik ini di akhir post ini.

- - - -
Alamak macam mana pulak sausage boleh ade logo halal nieh? OMG! ini macam pembeli boleh tersilap beli nieh, tak pasal-pasal jer termakan daging babi. Hrmmm salah sape nieh eh?

Tengok...ade logo halal kan tuh. Korang nampak tak tertulis Chorizo..
BUKTI…sosej dipercayai dibuat daripada babi tertera logo halal Jakim.

- - - - - - -
TAOTAUAJER - Pelik dan sungguh aneh sekali...tao pon tak tau nak kata camner la ley lari ke tapak kaki, Jauh bebeno. Ish-ish pelik-pelik... camner la dye rasa kalau dye jalan tak sakit ker? bukan sensetif ker part tuh !


LONDON | Seorang perempuan mengaku memiliki sebuah puting susu ekstra di telapak kaki kirinya.

- - - - - - - - - -