Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

Nampaknyer UFO nieh da macam tak reti-reti nak segan dah kot. Dimana terakamnya satu kejadian dimana UFO melintasi di atas bangunan BBC, London.

Dalam bulatan UFO yang dirakam melintasi di atas bangunan BBC

Saksikan video di bawah...

- - - - - -
Wow...Seorang pemilik kereta mewah Porsche 911 mengambil keputusan membiarkan keretanya yang berharga AS$80,615 (RM244,300) menjadi sasaran latihan menembak. Nieh macam sama gengan kes yang berlaku di China jer yang Kereta Lamborghini di hancurkan sebab tak puas hati gan servis.

Habis hancur Porsche 911

Tapi kali nieh lagi best dari kes yang kat china tuh , sebab kali nieh main tembak-tembak. Korang nak tau ape sebabnyer? Baca berita penuh dibawah ini siap ade video sekali tau~

- - - - - - - - -
Kebiasaan ukiran pada kayu kan, tapi nieh tao nak kongsikan kat korang selain dari kayu ade gak ukiran yang pelik lagi kreatif. Haaa dimana idea kreatif ini membuat ukiran pada buku.

Seorang kaki seni Kylie Stillman menularkan seni ukiran yang unik dengan memanfaatkan buku lama yang sudah tidak dibaca lagi.

Kalau korang nak tau, Kylie Stillman menggunakan pisau bedah,Stillman memotong tepat ke tumpukan buku dan membuat relief terbalik serta campuran pohon dan juga beberapa binatang yang menjadikan karya ukir ini elok dipandang mata. Berikut seni ukir buku yang unik.

- - - - -
Haa...kali nieh tao nak kongsikan pada korang pasal teknologi pulak "bionik" ape bionik tuh nik dalam cerita bionik kat tv3 tu ker...hahaha bukan sama sekali.

Nie tao nak sharekan kat korang dimana anjing ini adalah haiwan pertama yang dilengkapi dengan set kaki tambahan bionik.

Naki'o dilaporkan anjing yang pertama yang dilengkapi dengan kaki tambahan bionik.

- - - - -
Pergh...adakah ini yang dikatakan manusia terumbu karang seperti dalam cerita pirate of carribean dimana bootstrap bill turner adalah manusia yang di sumpah dengan badan yang penuh dengan terumbu karang. Tetapi kejadian seperti ini ternyata ada.

Photobucket

Seorang lelaki yang digelar manusia terumbu karang akibat ketumbuhan yang muncul di seluruh tubuhnya, telah sembuh.

- - - - - - - -
TAOTAUAJER - Owh.Memang.Giller!(OMG!) Jepun...tau la dengan kehebatan deorang membuat penyelidikan macam-macam dan invest macam-macam gak. Kali nieh tao nak kongsikan kat korang, dimana satu kajian telah dibuat hasil kitar semula najis manusia untuk membuat daging steak...euuuwww~

Steak taik...hehe~ najis

TOKYO - Penyelidik dari Jepun nampaknya agak 'berlebihan' dalam menerapkan prinsip kitar semula. Kenapa tidak, mereka telah memutuskan untuk mencipta daging steak yang dibuat dari najis manusia.

Saksikan video dokumentari di akhir post ini.

Mitsuyuki Ikeda, penyelidik dari Okayama Laboratory, mendapatkan idea aneh ini selepas menerima permohonan badan pengendali Tokyo Sewage kepadanya untuk mencari kaedah yang dapat memanfaatkan sisa kumbahan di bandar itu.

Ketika menemui bahawa kotoran manusia terbukti mengandungi protein, Ikeda bersama pasukan penyelidiknya mengekstraks protein tersebut untuk mencipta daging buatan. Ikeda menggunakan zat pewarna makanan untuk mencipta warna kemerahan pada daging serta menambahkan kicap sebagai penyedap rasa.

Photobucket

Hrmm sedapnyer...hehe

Memiliki kandungan 63 peratus protein, 25 peratus karbohidrat, 3 peratus lemak serta 9 peratus mineral, Ikeda mendakwa beberapa orang yang telah merasa daging ini ternyata cukup menyukai rasanya. Menurut mereka, steak najis ini cukup lazat dan memiliki rasa seperti daging biasa.

Photobucket

SHIT BURGER

Ikeda berharap daging ini dapat menjadi salah satu penyelesaian dalam mengatasi pemanasan global. Ini kerana, haiwan ternakan menghasilkan pengeluaran gas rumah hijau yang cukup besar.

Walaupun begitu, penerimaan masyarakat terhadap daging ini masih sangat diragui. Bukan sahaja merasa jijik apabila mengingati punca asal daging tersebut, namun harga jualannya juga 10 hingga 20 kali lebih mahal berbanding steak biasa.




TAOTAUAJER : Oh! Memang Giller , saintis ini membuat daging dari tahi dan menjadiakan sebagai daging burger. Ape kate korang...betul-betul kitar semula nieh - Koleksi OMG!


- - - - - - - - - - -

Akhirnya setelah 6 bulan Taotauajer berkecimpung dalam dunia blogger dan juga setelah 2 bulan meregisterkan blog ini dalam DiGiWWWOW award. Setelah 2 bulan berjuang mempromosikan blog ini nampaknyer membuahkan hasil dari satu tangga ke satu tangga blog tao naik.

Tao ingin mengucapkan terima kasih tidak terhingga kepada mereka yang vote tao, tao tau ade yang hari-hari vote tao tanpa di paksa dan juga ada yang vote apabila tao suruh..heheee, ada juga yang bekerjasama tolong menolong vote.



- - - - -
TAOTAUAJER - Agak terlalu lama para saintis pening kepala perah otak macam mana cara pembuatan Piramid dilakukan. Ini kerana Teknologi mengangkat batu-batu besar yang agak mencapai ribuan kilogram untuk mengangkat barang berat tak ada pada waktu zaman tersebut. Tetapi tanpa disangka sebenarnya rahsia tersebut telah tertulis di dalam Al-Quran sebenarnye kalau korang nak tau.


Tau tak apekah rahsia di balik pembangunan PIRAMID ini? Macam mana pembinaanyer ?

- - - - - - - - - - - - -
ZAGREB | Lumba lari 100 meter yang diikuti para atlet wanita itu biasa. Apabila peserta lumba para selebriti dan wanita cantik, itu juga tidak terlalu menarik perhatian.

Hahaa..kelakar jer

Namun, lumba lari 100 meter ini memiliki daya pikat dan publikasi, ketika peserta lumba yang terdiri para wanita cantik ini berlumba dengan menggunakan sepatu hak tinggi (high heel). Ketinggian kasut itu minima 7 sentimeter.

- - - - -
TAOTAUAJER - Pergghhh..kebesaran tuhan, satu kejadian puting beliung (tornado) sempat dirakamkan. Betapa dahsyat nyer mari kita lihat. 


Kejadian alam semulajadi ini berlaku di Pualu Stindan,Mersing pada pukul 3.30 petang 17Jun 2011

saksikan video kejadian di bawah ini.




Menggerunkan dan sangat dahsyat
- - - - - - -
PERLAWANAN PERSAHABATAN ANTARABANGSA

MALAYSIA VS MYANMAR



Saksikan Video Live Streaming Dibawah ini
- -
Perghh terkejut jugak tao..tetiba ade keluar list link blogger yang bakal di Hack. Semakin berleluasa kegiatan Hack meng Hack nieh...Hacktuiih betoil la~

Photobucket

Klik link dibawah untuk lihat list blogger yang tersenarai mana tau blog anda ade jugak

- - - - -
20.... tahun yang lalu anda mungkin akan ditembak jika berada terlalu dekat dengan tugu ini di Sofia,Bulgaria.

Tetapi sume tu telah berlalu, korang tengok lah ape dah jadi tengan tugu nieh.

Is it a bird? Is it a plane? No, it's Superman and friends

An anonymous artist transformed Russian Red Army soldiers from a monument in the city of Sofia, in Bulgaria, into popular superheroes and cartoon characters.

- - - - - -
Wow..kali ini serus tao nak tunjukkan antara teknologi yang canggih, nampaknyer pada masa akan datang kemajuan teknologi dalam bidang komputer bakal membuatkan mulut anda terngaga.

Teknologi ini dimungkinkan kerana penggunaan beberapa lampu LED yang saling silang dan overlap sedemikian rupa sehingga mampu menampilkan image seperti komputer biasa.

Pranav Mistry seorang jenius dari India menciptakan Teknologi canggih,dimana dengan Sistem Kabel Terintegrasi dapat ditampilkan manipulasi layar komputer dengan sangat menakjubkan. Kita akan dapat menentukan ukuran dan bentuk layar ikut suka hati kita, bila-bila masa dan di mana pun.

Korang tengok gambar di bawah nieh lagi

- - - - - - -
TAOTAUAJER - Perhhh..seperti yang korang tao Lobster nieh adalah salah satu hidangan yang mahal-mahal belaka, tapi buka tu tao nak bagi tau. Dimana pada tahun 2006 di Amerika Syarikat tertangkapnyer lobster yang pelik sebelah warna lain dan sebelahnyer lagi warna lain pulak.

Pelik kan...macam di buat-buat jer pulak elok jer warna tu sebelah lain n sebelah tu lain pulak

- - - - - - - -
Disini tao nak kongsikan kat korang, mesti ramai yang terlepas peluang untuk menyaksikan Fenomena Gerhana Bulan Berdarah. Oleh itu tao akan sharekan korang gambar Fenomena malam tadi berserta dengan sedutan video.

Indahkan panorama sewaktu kejadian gerhana bulan

Anda boleh saksikan video rakaman Fenomena Gerhana Bulan di bawah post ini.

- - - - - - - -
Sungguh unik pelik tapi benar apabila tiga saudara kembar sama-sama melahirkan anak..so sweet huhuu.


Menyenangkan sekali rasanya apabila kita memiliki saudara kembar yang sangat kompak. Apalagi tidak hanya kembar dua, namun kembar tiga. Seperti saudara trio kembar identik yang dijuluki The Calladines.

- - - - - - -
Disini tao ade dapat satu sumber dimana, Fenomena Gerhana Bulan "Bulan berdarah" di rakam dan di siarkan secara online.

Gambar di bawah ini menunjukkan bagaimana fasa-fasa sewaktu berlakunya gerhana bulan pada malam ini @ pagi ini.


Gerhana Bulan Penuh Paling Gelap Dalam 11 Tahun

Saksikan video dibawah streaming di bawah ini.

Live streaming video of Lunar Eclipse 2011

- - - - - - - -
Bulan berdarah?? Tau tak kenape... okay tao nak bagi tau dimana malam ini gerhana bulan penuh berlaku. Secara saintifiknyer dimana bulan akan berada dalam kawasan umbra (bayangan bumi) seperti yang telah tao perjelanskan pada post lepas iaitu "Macam mana gerhana bulan berlaku".

Dimana hal ini akan menyebabkan bulan mengalami gerhana dan pada waktu itu yang menarik nyer adalah bulan akan nampak 'berdarah'.

Bawah nie ade masa untuk anda lihat pada malam ini

- - - - - - - -
Pertamax...hehee, pertama kali nyer sebuah kapal terbang yang lutsinar bahagian atas nyer iaitu tembus pandang. Memang canggih la pesawat nieh...nak tau? Haaa...korang baca lagi kat bawah nieh.



Pesawat futuristik ini juga akan dilengkapi dengan zon melepak dan bar untuk bersosial. Uniknya, hiburan yang ada dalam pesawat itu digerakkan dengan tenaga dari suhu kehangatan badan para panumpang pesawat kalau korang nak tau. Power kan!

- - - - - -
TAOTAUAJER - Wow....seorang perempuan dari Netherlands telah mentatukan tangan kanannyer dengan tattoo Kawan Facebook nyer seramai 152 orang. So ade 152 muka profil kengkawan facebooknyer di tattoo kan di tangan nyer. Macam-macam la ehh.

Sempoi ker?? Hrmm 152 profil picture di situ

Saksikan video di bawah nie....

- - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Pelik jer! satu imej terbaru yang dirakam oleh prob yang menggelinggi planet Marikh, Europe’s Mars Express. Terdapat sebuah imej yang dirakam menyerupai satu wajah.

nie ha ade macam wajah kan...

Kalau korang nak tau Imej yang dirakam di kawasan gunung berapi dan kawah ini telah memeranjatkan ramai saintis kerana ia benar-benar menepati wajah daripada sisi seorang tokoh kemerdekaan India iaitu tidak lain dan tidak bukan, Mahatma Gandhi.

ce korang tengok gambar bawah nie...memang sama

- - - - - - - - -
Kemalangan yang berlaku dalam perlumbaan Le Mans 24 Hour race. Pemandu kereta tersebut boleh berjalan dengan tiada sebarang kecederaan setelah kereta yang dipandu laju menghempas ke dinding penghadang di tepi jalan.


korang saksikan video dibawah nieh..mmg dahsyat weh, nasib pemandu tu selamat

- - - - - -
TAOTAUAJER - Setelah berlakunya gempa bumi di Jepun pada bulan March yang lalu dan kemusnahan yang berlaku terhadap loji Nuklear Fukushima nampaknyer telah menunjukkan effect nyer dimana seekor arnab "Mutan" telah lahir di Fukushima.

Arnab tidak bertelinga Mutan X-man...hehe, ape kuasa nyer..hehee

Bocornya reaktor nuklear Fukushima akibat gempa besar di Jepun baru-baru ini menimbulkan impak mutasi. Salah satunya, dengan ditemukan arnab yang lahir tanpa telinga di dekat reaktor nuklear Fukushima.

Saksikan juga video di bawah nie nanti

Walau level kerosakan akibat bocornya reaktor nuklir masuk kategori berbahaya, belum diketahui apakah arnab “mutan” itu terkait langsung dengan radioaktif dari reaktor Fukushima.

Seperti dikutip dari sciencenewsblog.com, ahli radiologi dari Universiti Colorado, F. ward Whicker, menyebutkan bahawa radiasi boleh berdampak mutasi yang boleh dilihat setelah proses kelahiran, seperti yang terlihat di video.


“Selain itu, boleh juga kerana bahan kimia di sekitar lingkungan, dan faktor lain yang menyebabkan mutasi,” jelas Whicker.

Korang tengok dalam video nieh , terlihat arnab tanpa telinga itu berinteraksi dengan arnab lain.




SUMBER : DailyMail

TAOTAUAJER : Bezanya terlihat jelas, kerana arnab lain memiliki telinga panjang, sedangkan arnab “mutan” itu tanpa telinga. Apakah kejadian seperti Chernobyl bakal terjadi ini baru kepada haiwan, lain hari ade orang tak de telinga la pulak. - Koleksi Pelik 

- - - - - - - - - - -
Pelik Jer ! Mohd Aidil tak boleh telan pepejal termasuk nasi sejak 25 tahun lalu


MOHD AIDIL hanya mengambil sup kosong dan Milo sebagai diet harian.

SHAH ALAM: Sepanjang hayat, Mohd Aidil Amri Saadin, 25, tidak pernah merasai keenakan nasi lemak, jauh sekali menjamah rendang dan ketupat di pagi Aidilfitri kerana tubuhnya hanya boleh memproses makanan dalam bentuk cecair sejak dilahirkan.

- - - - -
Korang tao tak camner Gerhana Bulan berlaku?? Mesti korang da belajar kat sekolah dlu tapi da lupe2 kan..hehe, nie tao nak bagi tau. Tapi sebelum tu tao nak bagi tau dimana " Dimana pada 16hb ini, fenomena gerhana bulan penuh berlaku. Di Malaysia, kita akan dapat saksikan fenomena ini."

Salah satu fenomena yang belaku sewaktu gerhana, lawakan bila ade pelangi disitu

ok jom kita saksikan bagaimana gerhana ini boleh berlaku

- - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Kan sekarang nieh terlalu banyak realiti TV yang dijalankan macam-macam lah, Maharaja Lawak la, Malaysian Idol la, Akademi Fantasia la, Mentor la dan banyak lagi la kalau tao nak tulis.

Nie tao nak kongsikan kat korang dimana kat Indonesia, kan indonesia banyak cerita-cerita angker lagi menyeramkan macam Suster Keramas la contohnyer. Nie dalam program realiti TV Indonesia Idol terdapat hantu yang muncul semasa audition berlangsung.


Tu dye... jom saksikan video angker nieh

- - - - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Pada post sebelum ini tao ader bagi tau pasal Ledakan Matahari DAHSYAT ! tapi tao tak perasan something thanks kepada Hisyam Wazir yang sedar dan bagi tau kat tao pasal terdapat khalimah Allah.
Cuba korang lihat gambar ini? Anda rasa anda Nampak??

Photobucket

okay..jom lihat gambar bawah ini tao highlightkan terdapat Khalimah Allah di matahari

Photobucket

Photobucket

saksikan video nih pulakk..
*P/S : VIdeo asal telah di delete oleh youtube.. ini adalah antara video bagi fenomena pada tarikh yang sama



SUBHANALLAH! - Kalimah ALLAH Muncul Di Bumi North Afrika (4 GAMBAR) - 

SUBHANALLAH! - Kalimah Allah Di Kepala Cristiano Ronaldo [Video] - 
- - - -
TAOTAUAJER - Baru-baru ini Ledakan di matahari berlaku tertangkap oleh NASA pada 7 Jun 2011


Dari gambar diatas kita dapat lihat satu ledakan api yang keluar dari matahari
Dibawah terdapat video yang di rakam oleh NASA



Agak-agak saiz letusan api tu da same besar gan bumi...dahsyat weh
Huge Solar Flare Eruption on 7 June 2011
Jun 7, 2011 - The Sun unleashed an M-2 (medium-sized) solar flare with a substantial coronal mass ejection (CME) on June 7 that is visually spectacular. The large cloud of particles mushroomed up and fell back down looking as if it covered an area of almost half the solar surface.
SDO observed the flare's peak at 1:41 AM EST. SDO recorded these images in extreme ultraviolet light and they show a very large explosion of cool gas. It is somewhat unique because at many places in the eruption there seems to be even cooler material -- at temperatures less than 80,000K.
When viewed in SOHO's coronagraphs, the event shows bright plasma and high-energy particles roaring from the Sun. This Earth-directed CME is moving at 1400 km/s according to NASA models. Due to its angle, however, effects on Earth should be fairly small. Nevertheless, it may generate space weather effects here on Earth.
SUBHANALLAH! - Penampakan Khalimah Allah Pada Matahari Sewaktu Solar Flare Eruption -  
  SUBHANALLAH! - Khalimah Allah pada Suar Matahari yang kuat tahun 2012 - 
- - - - - -
Keluaran Sony Playstation telah mengeluarkan satu produk baru kira adik beradik PSP la kali ini namenyer PS VITA dikenali sebagai Sony NGP (Next Generation Portable).

Kaz Hirai membawakan the latest PlayStation Portable, dimana officially named PlayStationVita or PS Vita (nak nyebutnyer “vee-tah”, bukan “vy-tah”).


Bentuk PS Vita ini sangat stylish dan kacak..huhu

Di akhir artikel ini anda pasti teruja dengan sisipan video pengenalan PS VITA ini...JOM


- - - - -
Asap abu coklat menjulang ke angkasa jelas terlihat dari ruang angkasa iaitu gunung berapi Chile sedang meletus.

Photobucket

Gambar ini ditangkap oleh peralatan khusus pada satelit Aqua, gambar itu diambil tidak lama selepas Caulle Puyehue-Cordon meletup selepas puluhan tahun tidak meletus di selatan-pusat Chile.

- - - - - -
Okay..kan sebelum nieh heboh la pasal Gambit la sal video clip ghairah , memang kecoh la siap ade perang-perang di twitter pasal si Gambit nieh. Nie tao nak bagi tau sket...



Cuma nak bagi tau la, si gambit nieh da mintak maaf

- - - - - - - - - - - -
Tak sangka ade pulak orang yang buat repot polis camnieh... korang bace la report bawah nieh, sumpah korang akan tergelak punyer.

Photobucket

kah kah kah

Ade gak yer orang yang buat report polis pasal " cubit perut hang" kelakar jer report polis nieh
- - - - - - - -
pergh..mesti korang tak caye kan dengan kondom korang boleh idop kan api. Kalau korang nak tau kondom bukan saje digunakan untuk buat seks tetapi pikir luar dari kepala kotak korang. Bermanfaat jugak kondom disimpan dalam dompet apabila anda darurat..hehe

Photobucket

Ok nie gambar yang dah terbakar menggunakan kondom, kita rewind balik camner carenye yer

- - - - - - - - -
Korang tau tak Ben Ashaari sedang mengadakan segmen "tukar suka sama suka"

Photobucket

Klik gambar untuk join

tao dah join dah tunggu ben Approve jer nieh

Ini adalah salah satu cara untuk meningkatkan trafik anda secara tidak langsung .. Ok ? Amacam ? Setuju ? tiada paksaan tau !! Haaa...
- - - - -
Dulu riuh pasal telur tiruan, daging tiruan dan tepung tiruan. Sekarang ni timbul pulak pasal bayi tiruan. Hebat nya manusia zaman sekarang.

Seorang bekas pereka grafik yang sekarang menjadi pereka anak patung di England, Nikki Hunn, mencipta anak patung yang amat mirip sengan bayi sebenar. Anak patung bayi itu dibuat untuk menghibur hati para ibu yang kehilangan bayi.

- - - - - - - -