Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

Biasa pepatah melayu malang tidak berbau..tapi kali ini Malang tidak berduri pulak, apabila seekor landak malang tidak berduri dilahirkan di Virginia.

Landak botak tak berduri, kebiasaannya akan berwarna keputihan

NORFOLK | Malangnya nasib seekor bayi landak di Norfolk, Virginia. Dia terlahir tanpa duri tajam, yang menjadi ciri khas landak pada umumnya. Kalau korang nak tau anak landak kebiasaannya akan berwarna keputihan tapi anak landak pelik ini berwarna kelabu sebab tiada durinya.

- - - - - - -


Wow..hebat sungguh jepun, cane ek jepun nak buat bulan sebagai bola disko terbesar ek.. tau la teknologi jepun memang canggih-canggih. Tao pon tak tau la cane jepun nak jadikan bulan tu bola disko...hehe.


Pergh..agak2 korang kalau bulan tu jadi bebola disko cantik tak?? hehe

Kalau korang nak tau sebenarnya, deorang tak de la benar-benar hendak mengubah bulan menjadi bola disko terbesar dalam sejarah, melainkan mereka berniat membangun pembangkit elektrik panel suria terbesar dan terluas di permukaan bulan untuk menyalurkan tenaga matahari sebanyak 13,000 megawatt ke bumi terus menerus.

- - - - - - - -
Pergh.. Kejam gler, Orang Tua Gila suruh anak perempuan tarik gerobak dlm keadaan telanjang. Taknak agak2.


lihatlah , seorang gadis diperlakukan sebegini

Gambar ini telah diambil oleh seorang wartawan bernama Xu Feng ketika balik dari bekerja.

- - - - - - - - - -
Kewujudan Bigfoot mungkin tidak lagi menjadi rahsia, apabila seorang pendaki mengaku telah memrakamkan makhluk 'Bigfoot' pada iPhone nyer.

Photobucket

Seorang wanita bernama Samantha terakam rakaman sewaktu perjalanan berjalan meredah hutan melalui hilir Park di Spokane, Washington - tapi mengakui ia tidak melihat binatang beruk pada saat itu, tetapi terakam.

Korang boleh tengok video tersebut di akhir post ini

- - - - - - - - -
JOHOR BAHRU | Mengejutkan apabila ujian makmal yang dijalankan terhadap minuman yang popular sebagai `bir halal’ di kalangan pengguna Islam dikesan mengandungi alkohol pada kadar melebihi jumlah dibenarkan syariat.


Penemuan kandungan alkohol sebanyak 0.5 peratus itu terbongkar selepas pengguna yang meragui minuman itu membuat aduan kepada Jabatan Agama Johor (JAJ) dengan membawa sendiri ‘bir halal’ itu untuk dianalisis, seterusnya mendapatkan kepastian.

- - - - - - - - -
Dulu pernah tao bagi tau yang ade pembuatan Surat Khabar yang boleh dimakan selepas dibaca tetapi kali ini di Afrika Selatan pengeluar kenderaan Volkswagen menghasilkan Iklan Eat The Road yang betol-betol boleh dimakan.

Inilah dinamakan taktik belaka..haha,pengeluaran produk sentiasa berusaha mengiklankan produknya semenarik mungkin untuk mencuri perhatian pelanggan.

- - - - - - - - - -
Kasih cinta seekor ibu kucing terhadap anaknya yang sedang mengahadapi mimpi buruk. Comel jer..huhu

Photobucket

Dah start nak mimpi la nieh, kaki da terangkat keatas mencakar-cakar

Skroll ke bawah untuk saksikan video

- - - - - -
Kejadian tornado yang berlaku di Oklahoma baru-baru ini menghancurkan sekitar 2 ribu bangunan di Kota Joplin,Oklahoma.

Photobucket

Kalau korang nak tau, bencana yang terjadi pada Minggu 22 Mei hari tu merupakan bencana yang paling

- - - - - - - - - - - - - -
Heboh hari ini berlakunya satu fenomena yang berlaku pada tengahari tadi dimana Matahari Dikelilingi Bulatan Pelangi. Ade yang berkata itu berlakunya kejadian gerhana matahari...iyer ker??

Anda nampakkan lingkaran pelangi tersebut pada keliling matahari

Okay...di sini tao nak bagi tau, tu bukan kejadian gerhana matahari cik adik tu nama nya kejadian Fenomena halo.


- - - - - -
Wow..nampaknyer kali ini BPM - Blog Pilihan Malaysia sedang mengadakan segmen blog pilihan malaysia buat tahun 2011 ini.

Selaki lagi Blog pilihan malaysia membuat pemilihan blogger-blogger malaysia

Jom kita join

- - - -
TAOTAUAJER - Wow..terkejut tao sebab terlihat satu video nieh, ternampak satu makhluk aneh dirakamkan oleh kamera sewaktu kerja-kerja tinjauan dibuat didalam satu pembentung, tetapi tao tak pasti dimana nieh. Tapi memang nampak makhluk aneh tersebut.

Photobucket

Korang saksi kan sendiri video dibawah nieh


TAOTAUAJER : kalau korang perasan korang leh nampak makhluk tersebut berlari melintasi camera dengan ekornya yang panjang. Agak-agaknyer ape la makhluk tersebut. Ish-ish Misteri-misteri.


- - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER -Kali nieh Lady Gaga menyerlahkan lagi kesengalan beliau, kali ini Lady gaga buat gila dalam siaran “The LateShow” dye makan kertas milik David Letterman.

Photobucket

Saksikan video siaran tersebut dibawah ini

- - - - - - - - - - - -
Kepelikan apabila di jumpai "Ada Telor Di Dalam Telor" , pernah jugak dulu tao dengar teka-teki dak2 sekolah dulu iaitu "ayam keluar dulu or telor keluar dulu" sampai sekarang tao tak tau ape jawapanyer..huhu

Okay korang tengok gambar bawah nie. Ce korang pikirkan camner dalam telor boleh ade telor? Pelikkan..

Photobucket

Pelikkan camner ley ade lagi satu kat dalam tuh.

Korang tengok lagi gambar di bawah nieh.

- - - - - - - - -
Pelik jer apabila melihat seekor kucing di kerumuni oleh banyak anak ayam, rupa-rupanya kucing tersebut menjadi ibu angakat anak-anak ayam itu. Comel jer kan...hehe

Photobucket

HEILONGJIANG - Seekor kucing cenderung bertingkah sebagai ibu dari 30 anak ayam yang baru lahir. Tingkah laku kucing itu mengejutkan pemiliknya.

- - - - - - - -
Semalam tao ada menceritakan pasal Mak Cik keji nieh di wordpress hari nie tao nak tunjukkan pulak dimana dye ade buat page facebook jugak. Dimana kat situ dye kumpulkan orang-orang yang hate islam dan yang mutrad.

Photobucket
Screen shoot yg tao buat pada page tersebut.


Dalam page tersebut jugak terdapat perbincangan mereka terhadap islam, ade yang kutuk tapi ade jugak yang bagus sebab bagi amaran terhadap page tersebut. Sebab terlalu melampau.


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kereta Presiden Amerika Syarikat (AS) yang digelar The Beast direka sebagai kenderaan yang superkuat. Kereta Cadillac ini kalis peluru dan kalis bom demi keselamatan Presiden Barack Obama. Sayangnya kereta itu tidak kalis rosak.

Photobucket

Ketika Obama berkunjung ke Ireland untuk mengunjungi rumah nenek moyangnya di County Offaly, kalau karang nak tau kereta berpintu setebal 20 cm itu rosak ketika hendak keluar dari Kedutaan Besar AS di Dublin, Isnin (23/5/2011). Pada mulanya kenderaan itu disangkakan tersangkut pada bonggol di pintu gerbang kedutaan itu.

- - - - - - - - - -
Seperti yang tau, bonzai sejenis pokok yang mahal dan cantik dari hasil tangan si tuan yang mendekorasi nyer.
Tapi bukan tu tao nak bagi tau, dimana kalau korang nak tengok memang style lah dari pokok bonsai boleh menghasilkan musik.

Photobucket

korang tengok video musik bawah nieh..memang style buat musik dari bonsai

- - - - - - - - - -

Sungguh terkejut nyer apabila membukak wordpress seorang makcik nieh, memang betul-betul berani mengutuk memaki dan menghina islam. Tapi yang pelik nama mak cik tu islam Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara tapi dengan selamba menghina islam. WTH ! OMG! OMG!

nie gambar dalam blog beliau


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Perggghh.. nie produk Justin Bieber la nieh, buat peminat-peminatnyer yang fanatik kat dye la nieh. Sampai sambil berus gigi ley dengar lagu dye.


Justin Bieber membuat para penggemarnya semakin terasa dekat, hingga ikut ke dalam bilik mandi. Ya, memang sungguh unik, kini penggemar Justin Bieber boleh mendengarkan suara penyanyi ‘Baby’ itu ketika mengosok gigi.

- - - - - - - - - -
Adik melahirkan anak kakak...haaa, camner toh??


Di WARWICKSHIRE | Cheryl Keye (36) telah dipastikan doktor bahawa beliau sememangnyer dilahirkan tanpa rahim. Tetapi akhirnya beliau berjaya menjadi seorang ibu apabila adiknya Lyndsay Wootton (32) menawarkan diri untuk menjadi rahim pengganti bagi Elliot, anak lelaki pertama Cheryl.

- - - - - - - - -
Wow...hari tu heboh pasal Ular sawa yang menghisap rokok kali ini pulak tao nak share kan pada anda pulak dimana seekor burung pulak suka menghisap rokok.


TAPANULI TENGAH | Sepintas tidak ada perbedaan dengan burung ini. Namun ada keanehan dan kepelikan pada burung berusia 6 bulan ini dimana gemar merokok.

- - - - - - - - - -
Kepelikan apabila dua anggota tentera terlihat kepulan awan yang berbentuk seperti jenazah yang dikapan, adakah ini yang dikatakan awan tegak seperti yang berlaku sebelum kejadian Tsunami yang berlaku di Jepun.

Ini gambar penampakan awan seperti jenazah yang dikapankan

KOTA BHARU | Dua anggota tentera terkejut apabila terlihat kepulan awan yang berbentuk seperti jenazah yang dikapan berdekatan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra pada waktu awal pagi baru-baru ini.

- - - - - - - - -
Semalam antara kejadian yang menyedihkan dan tragis berlaku apabila Rumah Anak Yatim Al-Takwa yang diduduki oleh kanak-kanak yatim tertimbus oleh kejadian tanah runtuh. Runtuhan tersebut membabitkan 25 orang mangsa dimana, 20 pelajar dan lima dewasa.

Photobucket

Kejadian tersebut berlaku semalam dalam kira-kira pukul 2.30 petang. 25 orang yang terperangkap dalam timbusan tanah tersebut adalah terdiri daripada penghuni, warden dan kakitangan rumah anak yatim itu.

- - - - - - - -
"Risau akan KIAMAT, Amerika bagi Tips atasi zombi".....Tao baca tajuk tu pon macam nak gelak, ye la kan baru-baru nie heboh yang pasal 21 Mei 2011 nieh adalah hari permulaan kiamat sehingga 21 Oktober 2011. Nieh keluar pulak cerita pasal, Amerika yang kuatir dengan kiamat and then tetiba bagi tips untuk atasi zombi.. tak kelakar gituh?? HaHa..


WASHINGTON | Lembaga di Amerika Syarikat (AS) memberikan kaunseling online untuk mempersiapkan jika banyak zombie muncul, menyusul setelah kabar angin mengatakan kiamat sudah semakin dekat.

- - - - - - - -
Nieh tao ade terjumpa satu gambar berformat GIF nieh yang agak pelik kreatif dan kelakar la jugak.

tao tak tau nak bagi tajuk ape kalau skate board tu papan luncur kan , tapi kalau papan luncur tu digantikan dengan seorang budak..so ape jadinyer?? Boyboard or skateboy?? hehe

Layankan jer la ea..

Photobucket

Ce korang bayangkan cane la tuh kan...hehe.
Okay korang tengok lak bawah nie, memang kreatif la deorang nieh

- - - - - -
Wow.. ini lagi berita menghebohkan pasal kiamat sudah dekat iaitu hari ini bersamaan 12 Mei 2011 dan 21 oktober nyer pulak adalah kehancuran sepenuhnye. Biar betul !!!


Kiamat Kecil, 21 Mei 2011 | Berita Terbaru, Menurut seorang penginjil radio, Harold Camping (89) meramalkan bahwa kiamat akan terjadi besok, Sabtu 21 Mei 2011. Para pengikut Harold pun percaya dengan apa yang dikatakannya dan mereka langsung menyebarkan berita penting tersebut ke berbagai wilayah. Mereka menulis pesan-pesan ‘Hari Penghakiman 21 Mei’ di papan reklame, bangku-bangku di halte bus, karavan di seluruh kota di Amerika Serikat. Bahkan, ada juga yang bersedia menjadi sukarelawan untuk ikut membantu memberitahukan informasi penting ini ke wilayah Afrika dan Amerika Latin.

- - - - - - - - - -
Inilah dunia semakin maju , kalau dilihatkan kebiasaan moto bertayar dua.. di hadapan dan dibelakang. Kali ini tao ade terjumpa satu video dimana motosikal tersebut dengan stabilnyer tayarnya di tengah-tengah dan boleh berubah 'transform' kepada tayar dua.

Motosikal ini dinamakan Uno III Streetbike

Photobucket

pelikkan bentuknyer, agak-agak camner la ia berfungsi..
korang leh tengok videonyer dibawah nieh nanti

- - - - - - -
TAOTAUAJER - Pergh..sungguh tidak tao sangka, GEREJA terbesar, termoden dan tercanggih, di Malaysia. Bukan itu saja malah berkonsepkan FREEMASON la pulak!! Ini kah yang nak dikatakan agama Kristian sebagai agama rasmi malaysia??  

Nie gereja tersebut masih dalam proses pembinaan.


Photobucket

Tengok yang belum siap nieh pon da tau memang besar gile.. buat ape nak besar-besar??

Photobucket

Kalau korang nak tau, Gereja ini dibina berdekatan dengan BUKIT JALIL

Photobucket

Haa kat bawah nieh antara gambaran prototype gereja tersebut.

Kalau korang nak tau name banggunan ini adalah CCC. Ape tuh??
Okay CCC for CALVARY CONVENTION CENTRE

Photobucket

Ce korang tengok ..nampak macam ape agak-agak ??
Photobucket

Kalau korang nak tau banggunan yang cantik lagi canggih ini adalah berkonsepkan FREEMASON. Kalau korang nak tau , ce tengok gambar di bawah nie.


Photobucket

Okay skarang anda dah nampakkan !! Apakah rasionalnyer membina Gereja yang begitu besar dan canggih lagi mahal?? Harap-harap pembiayaan pembinaan gereja ini tidak melibatkan duit rakyat.

Kalau korang nak tau Gereja ini telah dibina dengan kos pembinaan yang mencecah kira-kira RM 100 juta ringgit. Boleh bayangkan tak kalau MASJID dibina dengan kos RM 100 juta ringgit. Jangan mimpi lah kalau nak buat masjid dengan harga yang sebegitu. Yang lagi tak boleh tahan, gereja ni siap ada 6 tingkat kesemuanya. Ade cafe, tempat kaunseling, library, tempat main bola keranjang, dan banyak lagi.

Tak korang rasa kah seperti sedikit demi sedikit menularnya gejala freemason di malaysia nieh, lagi-lagi isu agama. Malaysia adalah negara islam tapi ade gereja paling besar, paling moden dan paling canggih pulak tuh.

TAOTAUAJER : Kalau korang nak tau bukan nieh yang pertama binaan FREEMASON kat malaysia ade jer lagi yang lain sebeno nyer.  korang baca yang ini pulak

GEMPAR! - Senibina Putrajaya Berkonsepkan Freemanson (11 GAMBAR) - 
- - - - - - - - - - - - -
Wow..ini lah dikatakan cyclops,kucing bermata satu,tak ada hidung dan lidah sentiasa keluar.

TAWAU | Pelik tapi benar. Itulah yang berlaku ke atas seorang penduduk di Kampung Batu 4, Jalan Apas, di sini, apabila ibu kucing miliknya melahirkan anak kucing bermata satu, kelmarin.
Apa yang lebih menghairankan, kucing berkenaan tidak mempunyai hidung selain lidahnya sentiasa terkeluar.

- - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Giller la, Lelaki ini dapat memutarkan kepalanya 180 darjah.. ini bermakna kepala lelaki ini dapat pusingkan kepalanya kebelakang.

Photobucket

Alexander, seorang lelaki dari Eropa Timur ini mampu memutar kepalanya hingga 180 darjah.

saksikan video dibawah nieh


- - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Baru jer tao post kan dimana Kereta sport paling mahal kini milik Lamborghini nie satu cerita di China pulak.

Photobucket

China oh China, hebat sungguh mereka dalam meniru,hehe. Seorang peminat kereta dari China telah menghabiskan sekitar $ 13.800 untuk menukar kereta lamanya Nissan A31 ke kereta sport impian nyer, iaitu sebuah Lamborghini Reventon .

- - - - - - - - - - -
Antara blogger yang terkenal dimata tao, telordibasuh banyak post-post yang menarik dye tulis. tapi tak sangka sudah tiba masa buat pemergiannyer

Photobucket

Salam takziah dari taotauajer, im your fan

- - -
Pergh..muda-muda lagi dah amik suntikan botox..nie da besar camner la agaknyer mukanyer nanti, kalau cantik takper..takut rosak la muka tu nanti. Kerana muka mu begitu berharga..huhu ( cam iklan la pulak )

Photobucket

Tengok tu, bintik-bintik bekas suntikan botox kew?? hrmm, habis la muka budak nieh

SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat (AS) | Pihak berkuasa San Francisco sedang menyiasat seorang ibu yang mengakui memberikan suntikan botox antikedutan kepada seorang anak perempuannya yang berusia lapan tahun yang menyertai pertandingan kecantikan, lapor sebuah akhbar semalam.


- - - - - - - - - - - -
Pergh..bayangkan deorang minum air mayat..euwww.

BEBERAPA anggota polis memeriksa bumbung flat di Blok 686B,Woodlands Drive 73, Sembawang selepas mayat seorang amah Indonesia ditemui dalam sebuah tangki air kelmarin.

SINGAPURA | Penduduk di beberapa buah flat di Woodlands tidak menyedari bahawa mereka menggunakan air termasuk untuk memasak adalah daripada sebuah tangki air yang mengandungi mayat reput seorang pembantu rumah warga Indonesia yang mati.

- - - - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Pelik giler lelaki nieh..dye membersihkan kasutnyer dengan meggunakan lidahnyer menjilat-jilat kasut tersebut sehingga berkilat

Tengok la tu, sehingga menjilat kasut

ce korang perhatikan gelagat lelaki nieh kat video dibawah nieh




- - - -
Lamborghini..sape yang tak tau, nak katakan nie adalah salah satu syarikat pengeluar kereta sport yang menjadi idaman hati. Nie tao nak bagi tau, kan lamborgini ada mengeluarkan Modelnya yang terbaru iaitu Lamborghini Sesto Elemento. Skunk nie kereta terbaru ini memegang rekod Kereta sport Paling Mahal !!!

Photobucket
Serius terbaik..rekabentuk nyer sungguh superbbb~

LONDON | Kereta sport termahal di dunia kini bertukar takhta apabila kereta Lamborghini buatan Itali berjaya memintas pendahulu sebelum ini, Bugatti Veyron.

- - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Benar-benar extream tao kate kan, lelaki ini sanggup mengupas kulitnya sendiri semata-mata untuk menjadikan tatto di kakinya nampak benar-benar real. Yang nak di nampakkan realnya adelah Bentuk Boobs tatto perempuan pada kakinya.

Photobucket

ini la tatto yg nak di buatkan jadi 3D tengok lagi bawah nie..

- - - - - - - - -
Pergh..heboh lagi, penggunaan Facebook bagi nama seseorang..Sebelumnya, ada orang Mesir yang memberi nama anaknya yang baru lahir dengan 'Facebook'. Kali nieh pulak seorang bayi dinamakan dengan 'Like'.



simbol like pada Facebook...

VIVAnews | Laman jejaring sosial, Facebook sudah jadi bagian hidup banyak orang. Mulai jadi ajang pertemanan sampai temu jodoh, menyuarakan perubahan, protes, bahkan inspirasi nama.

- - - - - - -
Pergh..mmg maju idea-idea jepun nieh, macam-macam yg cangih nak di cipta, nie pula kereta api yang unik dimana terapung di permukaan landasan. sekali tao lihat kenderaan ini tao teringat pasal masa kecik-kecik kereta dashingkuro dimana berlumba dalam landasan dan terdapat roda kecil pada sisi depan dan belakang untuk membantu kenderaan tersebut membelok.

Photobucket

TOKYO | Para penyelidik di Universiti Tohoku, Sendai, di timur laut Jepun yang diketuai Yusuke Sugahara berjaya mencipta prototaip sebuah kereta api unik yang terapung, lapor sebuah akhbar kelmarin.

- - - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Mesti korang penah main game Angry Bird di Handphone ataupon komputer anda kan , kali ini game tersebut direalisasikan di Spain.


Korang boleh saksikan video di bawah ini yer...besar sungguh

- - - - - - - - -
Pergh tak sangka ade lagi kes piala jatuh, baru jer tao sembang dengan kengkawan sewaktu selesai tonton perlawanan Manchester melawan blackburn dengan akhirnya Manchester dinobatkan juara BPL, langsung mendapat piala. " Agak-agak ade terjatuh lagi piala?? " Tak sangka ade jugak, tapi kali ini di Belanda ceritanya.

Photobucket

Rupanya tidak hanya di Sepanyol. Tetapi di Belanda pun terjadi..

Voetbal International melaporkan Penjaga gol Ajax, Maarteen Stekelenburg menjatuhkan Piala Eredivisie yang baru dimenangi oleh Ajax ketika mengalahkan FC Twente semalam.

dibawah ini diselitkan jugak video nyer

- - - - -
Wtf..Kapal bawa bantuan kemanusiaan pon nk kena serang wth, geram pulak tao kat Israel nieh.

KAPAL MV Finch 'The Sprit Of Rachel Corrie', yang membawa misi bantuan kemanusiaan ke Palestin anjuran Yayasan Keamanan Global Perdana diserang tentera Israel sebentar tadi. Imej menunjukkan kapal itu memulakan perjalanan dari Greek ke Al Arish menerusi lautan Mediterrinean.

- - - - - - - -
Pergghh...Kulit lelaki nie da macam jeruk yang diperam berkedut-kedut siot

Macam asam ape ek...huhu

BEIJING - Kes penyakit aneh ditemukan di China. Seorang lelaki berusia 51 tahun, mengidap penyakit pelik yang menyebabkan tangan dan kakinya membengkak serta kulitnya bertekstur seperti kulit jeruk.

- - - - - - - - -