Select Menu

Featured Posts

Slider

INFO

Artikel Islamiah

Omg!

WOW

TRAVEL

Videos

Hasil kajian terbaru oleh pengkaji Iran menyebutkan, meminum teh dalam keadaan masih panas (lebih dari hangat) dapat menyebabkan Barah Kerongkong.

Pada penelitian terdahulu, dalam British Medical Journal dikemukakan minuman panas berpotensi menimbulkan tumor. Meminum teh panas dengan temperatur di atas 70 darjah celcius sama dengan meningkatkan risiko barah kerongkong lapan kali ganda lebih besar jika dibandingkan Anda meminumnya dalam keadaan hangat, iaitu di bawah 65 darjah, demikian penjelasan peneliti seperti dinyatakan Reuters.

- - - - - - -
Tonton Video Maharaja Lawak Minggu 5 ini tao tau mesti ada yang lerlepas pandang kew, and rasa nak tengok semula haa..nie tao nak sharekan pade korang tengok balik nieh

Korang layan la Maharaja Lawak nieh balik..memang style tapi ade gak yang kureng...

- - - - -
TAOTAUAJER - Wow..seperti yang telah to tulis pada artikel awal April lalu dimana berkemungkinan UFO akan kelihatan pada hari pernikahan William-Kate tao dah tau dah..hehe

Photobucket

UFO seen on The Royal Wedding William-Kate ,Imej penampakan UFO berlegar-legar

LONDON – Nampaknya Putera William dan Kate Middleton memiliki tetamu tidak diundang pada pernikahannya Khabarnya, UFO melayang di tempat pernikahan mereka.

Seorang pelancong melaporkan berhasil merakam sebuah UFO melayang di atas Westminster Abbey, tempat pernikahan diraja itu. Video selama dua setengah minit itu menampilkan objek berkilau di langit tidak berawan berhampiran Big Ben.

Kelihatan objek berkilau itu bergerak ke sana ke mari dan berubah-ubah bentuk. Objek itu juga sempat terbelah menjadi tiga bahagian seperti pesawat bintang USS Enterprise dari siri TV Star Trek.

“Pada mulanya kami menyangka objek tersebut adalah paracut yang terbang terlalu tinggi,” kata pelancong itu seperti dikutip the Sun.

Benda itu berubah bentuk namun tetap berada di atas Westminster Abbey selama 30 minit kemudian menghilang, ujar pelancong itu.

Kemunculan berita itu tersebar setelah Angkatan Udara Amerika Syarikat menjangka kemunculan alien yang mengunjungi Bumi untuk melihat pernikahan William dan Kate.

Ade ajer UFO nieh nak join tengok gak...its all about UFO

#LOL - Puteri Kate bini William Masih dara dibuktikan dengan Cadar Berdarah [VIDEO] - 
- - - - - - -
Mesti ramai yang terujakkan perkahwinan William-Kate, disini tao nak sharekan kepada anda yang sememangnya tidak dapat tengok perkahwinan mereka ini. So tao share kan kat sini korang layan la yer...


The Royal Wedding - Now Live from London on Livestream. Live footage from The Royal Wedding - the pre-nuptial frenzy, the procession, the ceremony and the after-party madness live from London! See recorded videos below. - Watch live streaming Internet TV

Saksikan video di bawah ini:

- - - - - -
Wow..Ninja menjaga keselamatan orang ramai di Britain. Style...

SEORANG kanak-kanak melihat aksi ninja yang berkawal di Royal Tunbridge Wells di Kent baru-baru ini.

- - - - -
Omg..Lembu berkepala dua dilahirkan di China...Pelik giler

"Ketika anak lembu itu lahir, kepalanya keluar terlebih dahulu, dan istri saya langsung pengsan ketika dia melihat anak lembu itu memiliki dua kepala dan empat mata,"

- - - - - - - -
Wow..ini labah-labah jenis baru ke ape?? Memang tidak pernah tao tau, dan tak penah tengok lagi nieh.

Pelik kan..conform korang tak penah lihat

- - - - - -
Jurugambar dengan jayanya sempat merakamkan gambar dua gadis yang sedang berpelukan sewaktu di hentam ombak besar di Ireland Utara.

Lihatlah ombak yang begitu besar

CASTLEROCK, Ireland Utara
| Seorang jurugambar, Tam Mullen berjaya merakamkan sekeping gambar yang menunjukkan dua orang gadis memeluk erat sebatang tiang lampu bagi mengelak daripada dihanyutkan ombak besar yang muncul secara tiba-tiba dari laut di sebuah jeti di sini pada Isnin lalu, lapor sebuah akhbar semalam.

- - - - - - -
Setelah kebanyakan tiruan-tiruan belaka kali ini tao nak bagi tau, Skandal makanan terbaru di China dimana Tepung tiruan dibuat di kandang babi tua.

Baby la baby...hehe

Tepung ubi kentang tiruan yang sedang dibuat dengan jagung, dakwat dan parafin dan dijual sebagai makanan lazat.

- - - - - - - - - - - - - - -
Kalau korang nak tau blogger Bangku kosong sedang membuat pemilihan bloglist terbaru beliau.
Sebelum ini taotauajer pernah masuk bloglist beliau dalam bloglist rumah biru. Kali ini tao nak masuk lagi..korang yang belum masuk lagi, cepat-cepat la join


- - - - - -
WWWow..Heboh, tentang penjualan serbuk perangsang wanita di terengganu. Tao nak cakap awal-awal, kepada lelaki anda mungkin akan dirogol oleh wanita setelah wanita meminum air yang diletakkan serbuk ini...Awas yer
!!


Caranya mudah. Cuma koyak, campurkan ke dalam minuman dan kacau hingga sebati, namun kesannya amat berbahaya kerana ia dikatakan mampu meningkatkan nafsu seks wanita secara mendadak hingga memudahkan mereka menjadi mangsa rogol.

- - - - - - - - - - - - -
Ketam...sape yang tak kenal dengan ketam malahan ia adalah salah satu makanan terkenal di Jepun isinya yang manis dan juga sedap di masak lemak..hehe

Photobucket

Kebiasaan ketam adalah mempunya 2 penyepit kan , tapi nie ketam pelik sikit sebab dye ade 3 penyepit.

- - - - - - - - - -
Ape hal la...protes punye pasal sampai berbogel. Ada apa kaitan dengan berbogel dengan protes??
Macam-macam hal la..nie nak tiru macam di russia la nieh buat demo dengan berbogel.

TAIPEI - Seorang penyanyi, Lee Mi mencetuskan kekecohan kerana dia melakukan protes separuh bogel di depan pejabat Presiden Taiwan, Ma Ying-jeou di sini semalam.

- - - - - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Mesti pelik bunyinyer pada korang kan..air kencing pulak tuh. Tapi itu lah kebenarannya, kalau korang nak tau air kencing unta dapat menyembuhkan penyakit.


Di Jeddah Ketua Jabatan Implan Tisu di Pusat Penyelidikan Raja Fahd berkata, dia dihubungi Kedutaan Jepun di Malaysia yang ingin mengetahui mengenai kegunaan air kencing unta untuk merawat kanser dan mencegah radiasi nuklear.

Photobucket

Dr Fatin Khoursheed yang juga penyelia Kerusi Al-Zamil untuk Kanser memberitahu akhbar berbahasa Arab Al-Hayat, panggilan telefon itu diterimanya ketika krisis nuklear di Jepun semakin bertambah buruk.
Ia dibuat selepas letupan di loji Fukushima 1, katanya.

Pihak berkuasa Jepun mahu mencuba kesan air kencing unta secara santifik dalam merawat individu yang terdedah kepada radiasi nuklear bagi mencegah mereka daripada mendapat penyakit kanser. Dr Fatin berkata, dia sudah menjalankan penyelidikan mulai 2004 selepas berjaya memulihkan berpuluh-puluh kes pelbagai penyakit kanser dengan air kencing unta yang diambil secara meminumnya, dalam bentuk kapsul, salap atau syampu. Pesakit yang sudah menjalani rawatan itu di Arab Saudi dan negara lain menunjukkan penyembuhan 98 peratus.

Menurutnya, pertanyaan daripada pihak berkuasa Jepun itu cukup aneh kerana Badan Makanan dan Ubat-Ubatan Saudi gagal untuk mengiktiraf keputusan penyelidikan saintifik itu.
Walaupun penyelidikan itu secara teori dan amali menunjukkan keberkesanan tetapi gagal diiktiraf Badan Makanan dan Ubat-Ubatan Saudi.

Minat ditunjukkan pihak berkuasa Jepun itu meningkatkan semangat saya untuk membuktikan keberkesanan penyelidikan itu, katanya lagi. – SG
- - - - - - - - - - - - - - - - - -




Sebelum ini heboh dengan video Lady gaga tergolek sewaktu membuat persembahan di Houston Concert dari atas piano..kali ini Lagy gaga tergolek lagi.

Photobucket

- - - - - - - - - - - - - - -
Mesti korang agak pelik 1Tube ape tuh..setahunyer Youtube. Haa..nie tao nak bagi tau, 1 tube nie memang macam youtube.Tak ramai yang tau sebenarnya..baru jer dibuat laman ini dan masih beta lagi.



Kalau korang nak tau 1 tube nieh
- - - - - - - -
Damn..manusia macam ini pun ader, ape nak jadi la sume nak songsang, sume nak pelik-pelik. Nie yang lagi la pelik wanita 29 tahun berkahwin dengan anjing.

Photobucket

Bukan kah ramai lelaki didunia tetapi kenapa anjing dipilih sebagai pasangan ??

- - - - - - - - - - - - - -
Pergh..Comel, putih melepak. Cun pulak tuh mesti korang leh tangkap leleh tengok aweks nieh.

Kalau nak meminang tak kalah dah. Tak rugi, tapi sanggup tak anda beristerikannya?

Gadis yang berusia 20 tahun yang menjadi bintang di acara Mars Virus. Satu program television paling popular di Korea Selatan. Gadis Seoul ini bernama Ji Hyun Ji tetapi ia mempunyai kebiasaan yang pelik daripada orang lain.

- - - - - - - - - - - - -
Haa..mesti korang terkejut dengan tajuk nieh. Zine satu malam..ape toh?? Berzina satu malam kah?? Tidak, okay disini tao akan terangkan kat korang apakah itu zine.

Zine pada suatu malam

- - - - - - - - - - -
Wow...Semakin hebat arkitek-arkitek sekarang dan semakin menggila dalam mencipta sejarah..ahaa.

Photobucket
Anda lihatlah..dah la bangunan bawat tu agak tinggi nie lagikan kerusi yang tinggi dibina diatasnya

Konsep “Oyes Chair” dicipta oleh arkitek Belanda Dujardin Hofman. Bangunan ini tingginya 760 m dan akan menjadi ikon baru di bandar Cape Town, Afrika Selatan. Bangunan ini merupakan projek amal yang ditaja oleh dietiker, perusahaan yang menghasilkan kerusi dan majalah AIT.

- - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Omg..kau korang nak tau memang pelik dan jarang-jarang kali dengar pasal wanita yang ada tiga payudara nieh. Sangat susah la.. tapi wanita nie memang pelik kerana mempunyai 3 payudara.

Photobucket
Korang tengok la..ade tiga kan

Namun perempuan ini merasa dirinya x pelik (tetapi kita yang pelik) dan daripada gambar ini dapat kita lihat.beliau tidak melakukan pembedahan untuk membuang atau cuba sembunyikan. beliau menerima kelebihan yang ada pada dirinya.

Gambar di bawah ini mungkin tidak sesuai untuk ditontonkan kepada kanak-kanak, sape yang da besar jer boleh tengok..hehe ( bugel sket )

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wow...pihak korea menyediakan telefon khas@kecemasan bagi mereka yang nak bunuh diri. Korang rasa ape tujuannya deorang buat mcm nie? Supaya mereka yang nak bunuh diri tersebut dapat membuat panggilan salam terakhir ataupon panggilan khidmat kaunseling?? heee...

Photobucket
Perkhidmatan talian hotline sebelum bunuh diri ini juga diamalkan di Golden Gate Bridge, San Francisco, California seperti dalam gambar

- - - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Wow...nie lagi la pelik dan jarang-jarang dijumpai dimana kalau korang nak tau ada seorang pengemis dimana rumahnya adalah sebatang paip konkrit laluan air.

Cuba korang tengok rumah nieh dan bayangkan..ini adalah rumah...bayangkan!!

Photobucket

Ini rumah?? korang tak caye..haa...tu pintunyer,korang tengok nieh

- - - - - - - - -
Hissshhh..tao rasa pelik sungguh tengok trend nieh, korang tengok la sendiri memang pelik ape-ape ajer.

Anda faham dengan gambar nieh?? Haa..korang tengok lagi gambar dibawah nieh

- - - - - -
Amir..oh Amir..tao tau ade ramai yang ade rasa cam menyampah apabila menyaksikan Amir raja lawak berada di pentas Maharaja lawak. Siap ada yang buat page la ape la...macam-macam lah..


Photobucket

Korang nak tau tak kenapa amir masih lagi bertahan sehingga kini walaupon macam ramai penonton rasa menyampah dengan Amir nieh. korang tengokkan sedutan video nieh..

- - - - - -
Apelah deorang nie memang pelik sungguh, Gym yang dimana penggunanya adalah berbogel...


- - - - - - - - - - - - - -
Haaa...Ramai yang fanatik dengan Maharaja Lawak dari minggu ke minggu. Tao terjumpa satu terkataan nie dari Facebook digunakan oleh rakan-rakan tapi skunk nie tao tak tau la samaader ramai yang dah tau ke belum, cuma cam tau teruja jugak dengan perkataan TDDMKA ini. Mula-mula tao tertanya-tanya jugak ape kebendanyer nieh.

Nie tao copy dari contenganperasaan untuk dishare kan kat korang...Korang baca dan fahamkan perbualan antara peserta Maharaja lawak nieh.

Photobucket

Haa..okay Amir dan pembaca pon nak tau jugak..nie tao nak bagi tau nieh

- - - - - -
Haaa.... korang dah bukak laman Google harinieh???
Kalau belum korang pergi tengok dulu....
korang tau tak ape erti logo Google hari nie??

Photobucket

Kalau dilihat pada logo tersebut ada gambar panda,penguin,pohon menghijau,sungai dan hutan yang indah.

Kalau korang nak tau..
- - - - - - - - - - - - -
Wow!!..Labah-labah..mesti ramai yang fobia dengan labah-labah kan cos dye suka merayap-rayap..dan menggelikan apabila ian bersentuhan@merayap pada kulit kita.

Saintis menemukan fosil labah-labah prasejarah terbesar yang pernah menguasai Bumi.WOW!!.

Fosil tersebut terawet selama 165 juta tahun sehingga dengan mudah diidentifikasikan sebagai haiwan betina dewasa.

Labah-labah bernama Golden Orb Weaver atau Nephila jurassica itu ditemukan di hutan tropkaa China, kawasan Daohugou.

Ahli paleontologi dari Kansas University, Profesor Paul Selden, mengatakan bahwa labah-labah betina tu memiliki tubuh panjang sekitar dua inci dan rentang kaki sekitar enam inci. Di sisi lain, labah-labah jantan diperkirakan memiliki ukuran tubuh yang lebih kecil.

Laba-laba merupakan hewan yang sering ditemui di daerah tropika dan subtropika. Biasanya, labah-labah betina akan membuat tenunan jaring sutera bewarna kuning yang akan berkilau seperti emas jika terkena sinar matahari.

“Kami mendeskripsikan penemuan tersebut seabgai fosil labah-labah terbesar di dunia. Seekor betina Nephila dari zaman Jurrasic di kawasan China,” kata Profesor Selden yang melaporkan kajian tersebut di jurnal Biology Letters.

Ilmuwan melakukan pemeriksan mikroskopis untuk memastikan jenis labah-labah yang sudah ‘membatu’ bersama dengan fosil salamander dan krustasea air.

labah-labah teringat la pulak pada spiderman..huhu

Photobucket
- - - - - - - - - -
TAOTAUAJER - Pergh..nie nak jaga kualiti kew ape sampai cara macam nieh pon ader..kalau nak tau hanya gadis yang cantik dan berpayudara besar jer yang boleh petik teh kat ladang nieh...cam harem~ unik gak



GUSHI - Sebuah ladang teh di China hanya akan mengupah perawan untuk mengutip daun teh di ladang mereka kerana mahu mengekalkan kualiti daun itu, lapor sebuah akhbar semalam.

Korang kengok gambar gadis-gadis cun nieh~ Memetik menggunakan mulut dan payudara yang besar..haha!!

Gadis-gadis itu juga tidak dibenarkan mengutip daun teh dengan tangan tetapi perlu menggunakan mulut mereka untuk melakukan tugas tersebut.


Tengok lah petik menggunakkan mulut.. tu yang teh tu jadi sedap kot

Daun teh yang sudah dipetik itu perlu dimasukkan ke dalam sebuah bekas yang diikat di leher mereka.


tu diaa pucuk teh yang telah dikutip..tidak boleh disentuh dengan jari tauu!!

Dalam satu iklan untuk mencari pemungut teh sepenuh masa, pihak pengurusan Ladang Jiuhua yang terletak di sini, wilayah Henan menyatakan, pemohon mesti seorang perawan dengan saiz payu dara yang agak besar.

"Mereka perlu membersihkan diri setiap kali sebelum mula bekerja dan melakukan senaman khas untuk menguatkan leher dan bibir," kata jurucakap ladang berkenaan, Li Yong.

Menurutnya, ladang itu menawarkan gaji £50 (RM249) sehari yang dianggap lumayan di China kepada gadis-gadis terbabit.

Legenda tempatan menyatakan, daun teh itu dipungut oleh pari-pari dengan menggunakan mulutnya dan minuman herba tersebut didakwa dapat mengubati pelbagai jenis penyakit. - Agensi


- - - - - - - - - - - - -
KUALA LUMPUR: Penyanyi remaja sensasi, Justin Bieber, membuktikan artis antarabangsa paling popular di negara ini, apabila konsert sulungnya, My World Tour, yang berlangsung di Stadium Merdeka, di sini malam tadi berjaya menarik kehadiran 17,000 penonton.

AKSI Bieber ketika membuat persembahan di hadapan kira-kira 17,000 peminatnya di Stadium Merdeka, malam tadi.


Malam tadi, Bieber, 17, menghiburkan peminat dengan rangkaian lagu daripada album pertama dan keduanya termasuk One Time, Somebody to Love, That Should Be Me, One Less Lonely Girl, Love Me, Pray, Bigger, Never Say Never serta Baby.

- - - - - - - - - - - - -
Seperti yang dinanti-nantikan konsert Justin Beiber yang sedang berlangsung sekarang. Pastinya ramai yang teramat... nie antara gambar Justin Beiber di Malaysia.

Photobucket

Photobucket

bawah ini gambar sewaktu Justin Beiber sampai di KLIA Malaysia


- - - - - - -
Sememangnya semua sudah gila-gilakan Facebook, macam-macam cerita pasal facebook..anak nama facebook la ape la.. kali nie ia terjadi di Malaysia dimana kad undangan perkahwinan versi Facebook.

Photobucket

Kad jemputan tersebut adalah bagi perkahwinan artis Zed Zaidi dan Natalia ternyata rekabentuk kad kahwinnya ala-ala antaramuka Facebook. Ini kerana Zed Zaidi bertemu jodoh dengan Natalia di laman Facebook.

Photobucket

Pelakon Zed Zaidi, 31, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil bakal menamatkan zaman bujangnya dengan Natalia Mustafa Kamal, 28, pada 29 April ini.

Majlis akad nikah akan diadakan di Restoran Felda Villa, di sini dengan tetamu terdiri keluarga terdekat kedua-dua belah pihak.

Kedua-dua pasangan kemudiannya akan diraikan dalam satu majlis resepsi pada 7 Mei di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur dengan tema moden tradisional.

Okay..tao zoom kan lagi supaya korang boleh tengok ape yang ditulis

Photobucket

Kreatif la pulak..boleh buat tempahan nak kawin nie nanti, nice sangat2..whutever tahniah buat Zed Zaidi yang nak kawin nieh

buat pengatahuan korang semua Ianya direka khas oleh Kad-KadKahwin.com

Stylo gler!!

Photobucket
- - - - - - - - - - -